HTML

Gondolkorzó

Teljesen vegyes benyomások halmaza, cikkek és anyagok.

Friss topikok

  • Virágh Zsolt: Szia Vilcsi! Igazából nem nagyon tudok hozzászólni az itt leírtakhoz valószínű túl egyszerű vagyok... (2008.11.06. 13:16) Apa kezdődik...
  • Krisztina: Szia, Nagyon tetszett, olyan mint egy prózába írt vers! HAJRÁ! (2008.06.26. 15:23) Szavak
  • Vilcsi: Egyébirént megsúgom, hogy ez az iromány sokkal inkább személyekről szól, mint csupán helyekről és ... (2008.06.08. 22:07) Zugaim és én

2008.06.24. 23:46 Bella Violetta

Szavak

 

Szavak, de szeretnék hinni bennetek. Bízni bennetek, mint gyermekkori játszópajtásaimban. Mert azok is vagytok. Együtt serdültünk, veletek tanultam meg a dacot, a szerelmet, majd a felelős komolyságot, álmodni is. És most mégsem tudok hinni bennetek.
Mert sekélyes lett a „szent”, elárvult a „barátság”. Önző lett a „szeretet”, magányos lett az „összetartozás”, elodázott a „hűség”, lusta a szenvedély. Mű lett a „szép”, és avitt a „természetes”. Megcsalt már minket sokféle „rend” és „rendszer”, s lejárattak „ideákat”. Megkérdőjelezhető a „jó” és kiábrándultunk már a „fair”-ből, hiszen alig párszor volt kölcsönös. Eljárt az idő az „érték” felett. Mindenki mást gondol róla, úgy mondják: „relativizálódott”. Egy újabb szó, ez mégsem jelent nekem semmit. Hova lettek az én egyszerű, szép szavaim? Pedig velük ismertem meg a világot. Ha nem igazak a szavaim, nem igaz a világom? Szabad-e még szólnom, s élnem, ha csalnak, s megcsalok minden gondolattal, érzéssel, ábránddal?
De nem árvultam még el igazán. Mert itt van még felettem az Ég. S amíg szól hozzám, addig tudom, hogy vannak még igaz szavak és igaz világok. Talán az enyéim még nem fedik le teljesen egyiket sem. De vannak, és addig nem nyughat az ember, amíg meg nem tett mindent értük. Mert az unokámat nem a „relativizálódásra” sem a „pluralizáltságra”, sem a „globalizálódásra”, sem a „hiába valóra” akarom tanítani, hanem a „szépre” és a „jóra”. Adjatok hát elő a világnak „tisztát”, mutassátok meg Isten „szeretetét”, hadd lássam a „szépet” és hagy dobogtassa meg a szívem a „jó”. Hagy higgyek bennük újra! Gondolatokat akarok, szavakat, világot. Hinni, álmodni, élni és szólni - igazat, mint gyermekkoromban.

1 komment

Címkék: gondolítikum


A bejegyzés trackback címe:

https://gondolkorzo.blog.hu/api/trackback/id/tr10538041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztina 2008.06.26. 15:23:09

Szia,

Nagyon tetszett, olyan mint egy prózába írt vers!

HAJRÁ!
süti beállítások módosítása